Trobar el codi d’identificació

Hi ha milers de monuments. Per identificar-los millor demanem a cada participant que afegeixi en cada foto el codi d’identificació del monument. Nosaltres ens encarregarem de completar la resta d’informació i d’afegir la imatge a la Viquipèdia.

Si voleu fer fotos de diversos monuments o preparar una ruta fotogràfica, vegeu abans com preparar les fotos amb recomanacions d’altres usuaris que ja hi tenen experiència.

Si ja teniu fotografies i voleu saber quin és el codi d’identificació, a continuació hi ha algunes maneres per trobar-lo.

Navegació per les llistes

A partir del portal dedicat a la Viquipèdia navegueu per l’àmbit territorial, comarca o municipi fins arribar a la llista corresponent. Podeu ordenar-la per nom o per municipi per trobar el vostre monument. Anoteu el número corresponent de la columna Codi.

Cerca por nom

  1. En la caixa de cerca de la Viquipèdia, escriviu el nom i municipi o adreça entre cometes (per exemple: “Alqueria de Julià” “València”)
  2. Clicant sobre la lupa de cerca sortirà una llista de pàgines amb els resultats trobats. Seleccioneu la pàgina amb el títol “Llista de monuments…”
  3. Cerqueu amb el vostre navegador el monument dins d’aquesta pàgina, o ordeneu les columnes per nom o per municipi. Anoteu el número corresponent de la columna Codi.

Cerca per mapa

Si coneixeu la seva localització, podeu navegar per un mapa o vista de satèl·lit per trobar el monument. A la caixa superior dreta del portal podeu escollir el vostre servidor de mapes preferit, o bé descarregar-vos les dades en un fitxer XML. Navegueu pel mapa i localitzeu el punt del vostre monument. Cliqueu sobre el punt assenyalat per obtenir les seves dades o l’enllaç a la llista corresponent.