Concurs

Wiki Loves Monuments vol recollir el màxim d’imatges d’alta qualitat sobre monuments històrics per tenir una visió general del patrimoni cultural europeu, tant per utilitzar a la Viquipèdia com a la seva difusió. El concurs és una invitació oberta a tothom perquè comparteixi les seves fotografies, dins de l’esperit que tothom pugui accedir lliurement al coneixement comú. Per això demanem als participants que cedeixin les seves fotografies sota unes determinades condicions.

Condicions

Hi ha cinc condicions bàsiques i uniformes:

  1. Només es pot participar amb les pròpies fotos.
  2. Totes les fotos se cedeixen sota les condicions d’una llicència lliure. Recomanem la llicència Reconeixement i Compartir Igual 3.0 de Creative Commons, CC-BY-SA-3.0 (estaran disponibles per a la Viquipèdia respectant l’autoria).
  3. Les fotos es poden carregar per al concurs durant el mes de setembre, independentment de quan hagin estat fetes.
  4. Tots els fitxers carregats han d’incloure el codi d’identificació de monument (vegeu com trobar-lo).
  5. El participant serà informat dels premis obtinguts per l’adreça de correu electrònic definida en el seu compte d’usuari (és confidencial i l’única dada d’identificació demanada).

Les fotografies es carregaran a Wikimedia Commons, mitjançant un formulari especial pel concurs o mitjançant un grup de Flickr (instruccions).

Premis

El concurs està organitzat de forma federativa amb un nivell local i un d’internacional. Hi ha diferents categories de participació i possibilitats de guanyar premis.

Un jurat escollirà els guanyadors del concurs local i també els seleccionats per participar en el concurs internacional. La composició del jurat i el seu veredicte seran anunciats en aquestes pàgines. Està previst que l’octubre s’anunciïn els guanyadors locals i el novembre els europeus.

Modalitats

Hi poden haver dos tipus de modalitats: per quantitat i per qualitat.

En la modalitat per quantitat es tindrà en compte el nombre de monuments fotografiats pel participant dins d’un àmbit determinat.

La modalitat per qualitat serà valorada pel jurat. En l’avaluació de les fotos es tindran en compte alguns criteris en particular:

  • Qualitat tècnica de la fotografia
  • Originalitat de la composició
  • Utilitat per la Viquipèdia

Hi ha per descomptat molts aspectes i els criteris poden tenir valoracions contraposades: una foto pot ser molt original però poc útil a la Viquipèdia, però per altra banda es valora la foto, no el monument. És tot un repte!