Guanyadors de l’edició 2013

El passat 11 de desembre de 2013, a les 19h, es va produir al Museu d’Història de Catalunya l’acte de lliurament de premis de Wiki Loves Monuments 2013 en les diverses categories organitzades per Amical Wikimedia i els patrocinadors. L’organització sense ànim de lucre Amical Wikimedia ha atorgat premis especials a les millors fotografies d’Andorra, Catalunya i el País Valencià.

La millor foto d’Andorra i del País Valencià ha rebut respectivament un disc dur portàtil d’1TB gràcies a Amical Wikimedia. Pel que fa la millor foto dels monuments de Catalunya, obté com a premi una tauleta tàctil, gràcies a la col·laboració de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. A més, les 3 millors fotos de monuments gestionats pel Museu d’Història de Catalunya tenen com a premi uns packs d’entrades a diversos monuments. La millor foto de monuments de les Comarques Gironines té com a premi una nit d’allotjament per a dues persones a l’Hotel Terramar de Llafranc, facilitat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

El jurat ha estat format per Mariona Aragay, Àlex Hinojo, Sònia López, Xavi Olivé, Esther Solé i Martí i Xavier Fornos Sabaté.

Com reconeix Vicenç Riullop, coorganitzador de Wiki Loves Monuments, “han estat tres campanyes seguides amb una resposta impressionant, però el que més satisfacció dóna són les petites històries de gent que ha redescobert el patrimoni que té prop de casa, s’ha interessat per descobrir els voltants i ha fet la seva aportació desinteressada per a que tothom el conegui”.

Església de Sant Romà d'Auvinyà

Guanyador Andorra: Església de Sant Romà d’Auvinyà
Autor: Ferran Llorens
Vegeu aquí les finalistes d’Andorra

Detall d'un capitell del monestir de Santes Creus

1r premi Museu d’Història de Catalunya (MHC): Detall d’un capitell del monestir de Santes Creus (Aiguamúrcia)
Autor: DagafeSQV

046 Casa Prat de la Riba (Castellterçol), menjador

2n premi MHC: Menjador de la Casa-Museu Prat de la Riba (Castellterçol)
Autor: Enfo

Monestir de Santes Creus P1200251

3 premi MHC: Monestir de Santes Creus (Aiguamúrcia)
Autor: Pere López

Arcs del pont de Besalú

Guanyador Premi Costa Brava Girona: Arcs del pont de Besalú
Autor: Mikipons

Els comentaris estan tancats.