Wiki Loves Monuments revalida el rècord mundial

A només una setmana de començar una nova edició del concurs, el Wiki Loves Monuments 2012 ha estat oficialment reconegut com al concurs de fotografia més gran del món pel Guinness World Records. L’edició de 2011, en què es van recopilar 169.150 fotografies, ja va rebre per primera vegada aquest reconeixement, que ha estat superat per l’edició de l’any passat, en què van participar-hi 353.768 imatges, més del doble que el rècord anterior.

Mentre que a l’edició de 2011 «només» hi van participar 18 països europeus, el concurs de 2012 es va ampliar a 33 països de tot el món. Més de 15.000 persones van contribuir l’any passat per aconseguir aquest meravellós resultat, 10.000 de les quals no havien contribuït mai abans a cap dels projectes de Wikimedia. A més, la majoria dels participants van assegurar que ho fèien per contribuir a la Viquipèdia, abans que per guanyar el concurs. Totes les fotos (353.768 i altres més que van quedar fora de la definició del certamen per part de Guinness World Records) s’han posat a disposició sota una llicència lliure i ja il·lustren els articles de la Viquipèdia sobre els monuments i altres temes relacionats.

Països participants a l'edició de 2013

Països participants a l’edició de 2013

Però això no s’acaba aquí! El proper setembre (sí, queda només una setmana), intentarem un cop més trencar el nostre propi rècord. Com que és molt difícil expandir-se més enllà del «món» (encara no hi ha monuments a Mart, que sàpiga la Viquipèdia), serà un repte important. Per això necessitarem tota la vostra ajuda per aconseguir-ho! Més de 40 països hi participaran aquest any, amb nous països que s’uneixen per primera vegada (com, el Regne Unit i Armènia), però també amb molts altres països que ja hi havien participat, inclosos els Països Baixos, els Estats Units i Sud-àfrica. Anima’t a presentar diverses fotografies aquest setembre seguint tres passos molt senzills. D’aquesta manera, tindràs l’oportunitat de guanyar meravellosos premis, participar en el major concurs de fotografia d’arreu del món i ajudar a la Viquipèdia!

Traducció adaptada de l’article «Officially Amazing: World Record», publicat al blog internacional de Wiki Loves Monuments per Lodewijk Gelauff

Els comentaris estan tancats.