Guanyador Catalunya 2012

Ha estat una feina dura pel jurat valorar les 30.768 fotografies de Catalunya que han participat a l’edició 2012 de Wiki Loves Monuments. Finalment, el jurat ha decidit que el guanyador és l’usuari Satopek per la seva foto del Pont del Petroli. Es tracta d’una imatge nocturna del pantalà de la platja de Badalona que va ser construït per descarregar hidrocarburs dels vaixells a la refineria i que avui està rehabilitat per a ús ciutadà i científic.

El jurat ha valorat el…

domini molt precís de la tècnica fotogràfica, combinant diferents elements com són la profunditat que dóna el pont, el moviment lent de les onades, l’aprofitament de la llum natural de l’espai i l’enquadrament, que acaba conferint a la imatge final uns colors i una estètica molt especials.

Altres fotos mereixen també el reconeixement amb una menció honorífica per les quatre finalistes. També mereixen el reconeixement l’alta participació de Pere López, Enric Fontvila i Deosringas que s’han situat entre els 5 més participatius del món. En global ha estat una combinació impressionant de quantitat i qualitat. S’han fotografiat més de 5.800 monuments per part de 249 fotògrafs aconseguint una gran difusió del nostre patrimoni. Les fotos destacades són una bona mostra de les obres industrials, populars i artístiques que formen part d’aquest variat patrimoni.

Donem l’enhorabona al guanyador i als finalistes, i el nostre agraïment a tots els participants, al jurat i a la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Pont del petroli

Guanyador: Visió nocturna del Pont del Petroli (Badalona)
Autor: Satopek

La Plaza de toros "Les Arenes", Barcelona

Accèssit honorífic: Contrapicat de l’ascensor panoràmic de la Plaça de les Arenes (Barcelona)
Autor: Davidh820

128 Nau de la casa Soler, c. Sant Leopold

Accèssit honorífic: Interior de les naus industrials de la Casa Soler (Terrassa)
Autor: Enfo

Tagamanent L-Agusti IPA29578 2218 resize

Accèssit honorífic: Masia l’Agustí, seu del Museu Etnològic de Tagamanent (Vallès Oriental)
Autor: Amador Alvarez

Palau de la Música Catalana, the Catalan Concert Hall

Accèssit honorífic: Sala de concerts del Palau de la Música Catalana (Barcelona)
Autor: Jiuguang Wang

Els comentaris estan tancats.