Jurat 2012

El 30 de setembre es va acabar el termini per presentar fotos a l’edició 2012 de Wiki Loves Monuments. El mes d’octubre és el mes del jurat, així com el novembre serà el mes per decidir els guanyadors internacionals. Se’ns ha girat feina. La participació en les tres categories premiades ha estat la següent:

En global han estat aportades per 352 participants, xifra superior a l’any passat. Tres d’aquests participants estan entre els quatre més actius del món ajudant a superar les 360.000 fotografies. Però, tot i que és un orgull haver doblat el rècord Guinness establert per l’edició 2011, ara és el moment de parlar més de la qualitat que la quantitat.

La qualitat és valorada per un jurat format per:

La composició entre el sector de patrimoni, el sector professional i el món viquipedista, permet una avaluació equilibrada dels tres criteris bàsics:

  • Qualitat tècnica de la fotografia
  • Originalitat de la composició
  • Utilitat descriptiva per la Viquipèdia

El jurat ja ha estat treballant en unes rondes preliminars eliminatòries i puntuant una selecció prèvia per decidir uns finalistes entre els que sortiran els guanyadors i accèssits. Esperem que en els propers dies podrem anunciar-los.

El nostre agraïment per tots els participants. Amb una aportació més o menys quantitativa o qualitativa, tots han ajudat a difondre el nostre patrimoni cultural. El nostre agraïment també pels membres del jurat que afronten l’ingent tasca d’avaluació de forma desinteressada.

Els comentaris estan tancats.