Una perspectiva diferent: la gran gimcana

La llum és important en fotografia, però la foscor no és impediment per fotografiar monuments. Autor: Pere López, CC BY-SA

Text escrit per Pere López (Usuari:Pere prlpz). El Pere té en aquests moments quasi 5.000 fotos (16 GB), de llarg el participant més actiu de tot el món. Vegeu la pàgina d’estadístiques amb les últimes dades i altres campions.

Quan un bon fotògraf pren fotos d’un monument prepara amb cura les millors preses, la millor hora del dia o l’època de l’any per aconseguir una bona il·luminació. Si els arbres fan nosa per veure l’edifici, pot esperar a que les fulles caiguin a l’hivern o amb una dedicació excepcional pot esbrinar els dies de poda per captar la seva imatge sense branques que molestin o cotxes aparcats. M’agradaria ser un fotògraf així. Però no puc. No tinc les habilitats ni l’equip i, encara més important, em falta temps igual que qualsevol viquipedista amb un treball, una família i una vida més enllà de la Viquipèdia.

De tota manera, hi ha un munt d’articles en qualsevol edició de la Viquipèdia que necessita il·lustracions, i un munt de llistes de monuments que necessiten imatges. Una imatge perfecta de cada monument seria fantàstic, però no és possible tenir-la, una imatge prou bona i descriptiva seria molt útil. Encara que no pugueu fer una foto perfecta, podeu treure profit de cada oportunitat de fer una foto d’un monument. Encara que no pugueu fer una bona excursió per aconseguir monuments, segur que us moveu molt prop d’ells: anant a la feina, col·legi, de compres o turisme… Només cal observar per veure’ls. Feu fotos de tots i aviat aconseguireu una magnífica col·lecció.

Si podeu, canvieu les rutes habituals per trobar monuments diferents. Si podeu, canvieu de vorera per tenir un millor angle. Si podeu, atureu el cotxe o baixeu de l’autobús o tren per trobar una posició estable. Si podeu, trieu la millor hora del millor dia. Si podeu, proveïu-vos d’un millor equip. Ara bé, si no podeu, no us esteu de fer un parell d’imatges de cada monument que trobeu, estigueu on sigui, l’hora que sigui i amb l’equip que tingueu a mà. Això és el que faig. Sé que d’aquesta forma no aconseguiré cap premi fotogràfic, però estic fent un munt de fotos que poden millorar un munt d’articles i llistes. A més, fent-ho així, m’ho estic passant bé i aprenent un munt sobre monuments a tot arreu on vaig.

Els comentaris estan tancats.