Premi Andorra 2012

Església de Sant Joan de Caselles

Foto guanyadora Andorra 2011


Andorra participarà per segon any consecutiu en el concurs internacional Wiki Loves Monuments. En el primer any vam aconseguir la fita d’obtenir fotos de tots els monumentsinventariats, però l’esperit de la Viquipèdia és sempre millorar per difondre de la millor manera possible tot el coneixement, el patrimoni cultural en aquest cas. L’objectiu per aquesta nova edició és obtenir les fotos més representatives de cadascun dels monuments i, a més, completar la seva informació gràfica amb els detalls més significatius, d’interiors o exteriors.

El mes de setembre és el mes dels monuments, a Andorra també. Les activitats organitzades per les Jornades Europees del Patrimoni poden ser una oportunitat per conèixer millor el patrimoni i poder fotografiar-los amb les perspectives i detalls més interessants. Us avancem algunes iniciatives útils: fins el dia 16 de setembre, de les 10 a les 19 h, set esglésies romàniques estan obertes amb un servei de visita guiada gratuïta; igualment, diferents museus situats en edificis que són patrimoni arquitectònic, estaran oberts de 10 a 19h sense interrupció fins el dia 16. Més informació al web de Patrimoni Cultural.

Però, a més de les esglésies romàniques i els edificis més emblemàtics, el patrimoni cultural d’Andorra és variat: edificis civils, industrials, cases pairals, ponts, …; un munt de coses a descobrir. Aquest any volem posar èmfasi en l’arquitectura de granit, menys coneguda.

Gràcies a la col·laboració de Patrimoni Cultural d’Andorra, la millor foto d’un monument d’Andorra, seleccionada per un jurat, tindrà un lot de premis ofert per Andorra Turisme, Naturlandia, Caldea i Vallnord. Vegeu més informació sobre els premis. Tanmateix, tots els participants són uns guanyadors per col·laborar en la difusió del patrimoni i es poden posar una medalla. És clar que sí!

Els comentaris estan tancats.