Nous editors gràcies a Wiki Loves Monuments

Wiki Loves Monuments ha estat un èxit de participació amb més de 168.000 fotografies enviades durant el setembre 2011. Però el número d’imatges no és l’únic objectiu dels organitzadors. Gairebé més important és familiaritzar a la gent en la difusió lliure de la cultura i la participació en el contingut de la Viquipèdia. Quasi nou mesos més tard, és interessant veure què ha fet la gent que hi va participar amb fotografies.

Gràcies a Erik Zachte, l’analista d’estadístiques de la casa per la Fundació Wiimedia, podem mostrar algunes dades per tenir una visió del nostre objectiu. A més, tenim algunes dades de l’enquesta que van omplir més de 750 participants després del concurs.

Abans de començar, ens donàvem per satisfets amb una retenció entre 1 i 2% dels nous participants com a col·laboradors actius en algun projecte de Wikimedia. En l’enquesta als participants, vam trobar que mentre un 90% probablement participarien de nou en una nova edició, i un 87% ho recomanarien als seus amics, un 47% indicaven que era probable o molt probable que participessin més activament editant en projectes de Wikimedia.

Participants per any de la primera edició (dades: Erik Zachte)

Bastants mesos després, és hora de fer balanç. Aproximadament 2/3 dels participants a Wiki Loves Monuments van fer la seva primera edició el setembre 2011 (uns 3.500 usuaris). Això ens confirma el que ja suposàvem: Wiki Loves Monuments aconsegueix atraure gent que no és editor dels projectes de Wikimedia.

Participants per mes de l’última edició (dades: Erik Zachte)

D’aquests nou participants, un 6.6% (231) encara col·laboraven en el període de novembre a maig, una xifra impressionant! Potser encara més impressionant és que durant el mes de maig de 2012, vuit mesos després del concurs, un 1,6% (61 usuaris) encara estaven actius. Però això no és tot, aquests nous participants encara actius al maig tenen la increïble xifra mitjana de 1.139 edicions en 9 mesos, cosa que vol dir 127 edicions per mes o 4 per dia. El campió dels nous editors ha fet 20.000 edicions en aquests mesos, no només a Wikimedia Commons, sinó també a la Viquipèdia en francès.

Hi ha un impacte final en els projectes de Wikimedia més enllà de les fotos enviades durant el mes del concurs en sí. Però, tot i que són dades encoratjadores, també mostren diversos aspectes on es pot millorar. Aquest any estem buscant els mitjans per millorar com rebem aquests nous col·laboradors, tot donant-los la calorosa benvinguda que es mereixen, mostrant-los els nostres llocs web i familiaritzant-los amb les cultures de les nostres comunitats.

Original publicat en anglès per Lodewijk a wikilovesmonuments.org

Els comentaris estan tancats.