Guanyadors de Catalunya

Les fotografies de Catalunya que han participat a Wiki Loves Monuments han tingut diferents opcions a premis a diferents nivells. A més de participar a nivell europeu i espanyol, han entrat al premi especial Pirineus Mediterrània, com una de les quatre regions que formen l’Euroregió, i han optat a dos premis locals oferts per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat i pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Com a resultat, la participació a Catalunya ha estat destacada amb més de 8.000 fotografies aportades per més de 200 participants.

El jurat ha seleccionat les 15 millors fotografies amb dos guanyadors i accèssits amb menció honorífica. Els guanyadors i finalistes han estat anunciats en un acte celebrat al Palau Moja de Barcelona on els patrocinadors han fet entrega dels premis.

El guanyador del premi patrimoni.gencat és Manel Pons amb una foto de la Torre de Sant Joan, a Amposta. Es tracta de les ruïnes d’una torre de defensa del litoral que actualment es troba mar endins en el Parc Natural del Delta de l’Ebre. La boira i la perspectiva de la imatge posa de manifest aquesta peculiar situació destacant en primer pla l’accés pel terraplè de roques. Un pescador al peu de la torre dóna una idea de la profunditat de la imatge.

El guanyador del premi Costa Brava és Amador Alvarez amb una vista del Castell de Castellbell, al Bages. La imatge reflecteix la situació estratègica del castell en un cingle sobre un meandre del riu Llobregat en el cor de Catalunya amb el perfil de Montserrat al fons.

Una bona selecció de les fotografies de Catalunya presentades al concurs s’incorporaran a l’Inventari de Patrimoni Arquitectònic fent així partíceps als col·laboradors de la Viquipèdia de la creació de continguts públics útils per la ciutadania.

Torre de Sant Joan (Amposta) - 1

Torre de Sant Joan a Amposta, per Manel Pons

CastellbellVilar-castell-RI-51-0005244-0216sh

Castell de Castellbell, per Amador Alvarez

Castell de Sant Ferran de Figueres - Detall Església

Església del Castell de Sant Ferran de Figueres, per Albert Sarola

Santa María del Mar, otra perspectiva

Sostre de Santa Maria del Mar de Barcelona, per Great Bronte

Pavellons de la finca Güell - ales del drac

Ales del drac, Pavellons de la Finca Güell, Barcelona, per Pere López

Mercè

Escultura sobre la cúpula de la basilica de la Mercè, Barcelona, per Scardonag

M'agrades, Barcelona

Barcelona des del Parc Güell, per Jaumefv

Milà 9 (Xemeneies Casa Milà)

Xemeneies de la Casa Milà, per Ardet

Castell de Verdera (Castell aeri)

Castell de Verdera, el Port de la Selva, per SBA73

Catedral de Santa Maria (Tarragona) - 22

Apòstols a la façana de la Catedral de Tarragona, per Tomàs

Monestir de Sant Llorenç del Munt (Matadepera) - 1

Monestir de Sant Llorenç del Munt, Matadepera, per SBA73

Santa Perpetua de Gaià, Torre de Pontils PM 24648

Castell de Santa Perpètua, Pontils, per PMRMaeyaert

Sant Martí Sarroca, Església Santa Maria PM 25971

Església de Santa Maria de Sant Martí Sarroca, per PMRMaeyaert

El Cementiri Vell de Poble Nou (Barcelona) - 4

El Cementiri Vell de Poble Nou, Barcelona, per Ferran Pestaña

Llers - Castell de Llers

Castell de Llers, per Albert Sarola

Els comentaris estan tancats.