Xifres globals

La fase de presentació de fotografies pel concurs ha finalitzat el dia 30 a mitjanit. En un primer anàlisi es pot dir que s’han superat totes les previsions. A falta d’acabar d’organitzar l’enorme volum de material, les dades globals provisionals són 11.086 fotos de l’àmbit catalanoparlant i 168.967 en total a Europa.

Per a optar als premis organitzats pel grup català, hem proposat 7.425 monuments per fotografiar dels quals 1.424 ja tenien alguna foto. Han resultat 2.468 monuments fotografiats duplicant la quantitat de monuments que disposen d’informació gràfica. En total hi ha hagut 314 participants dels quals s’estima que unes tres quartes parts no eren editors de la Viquipèdia. El participant més actiu ha aportat 1.070 fotos i el més viatger ha fotografiat 526 monuments diferents.

Cal destacar la participació a Andorra i Catalunya. A Andorra s’han recollit 1.255 fotos, per davant d’altres estats europeus i completant tots els monuments. La participació a Catalunya ha estat desigual per comarques. Només de Barcelona han estat 3.882 fotografies, resultant la Sagrada Família el monument més fotografiat d’Espanya. En total, entre Catalunya, Illes Balears i País Valencià s’han aportat la meitat de fotos de tot l’estat.

El primer dia del concurs s’esperava un allau per part dels participants més impacients, però el flux ha anat creixent i l’últim dia s’ha multiplicat per deu la participació del primer. Segurament moltes fotografies han quedat fora del termini. El cap de setmana del 18 i 19 de setembre hi va haver un punt d’inflexió gràcies als esdeveniments organitzats: Wiki Takes Barcelona i Wiki Takes Andorra.

Els comentaris estan tancats.