Andorra completada

Catalan Wikipedians during Wikipedia Takes Andorra (3)

Fotografiant Sant Miquel d’Engolasters


A Andorra hi ha 111 monuments registrats entre Béns d’Interès Cultural i Béns immobles Inventariats. Dos d’ells, Cal Cristo i Cal Closca, van ser declarats l’abril passat. Quan va començar el concurs, l’1 de setembre, ens faltaven 80 monuments que no tenien cap foto lliure. Quan només falten quatre dies per acabar el mes, ja hem completat tota la llista de monuments d’Andorra amb fotos lliures. Fins ara han estat 21 participants que han aportat 912 fotografies d’Andorra, una quantitat superior a altres estats participants com Noruega i Luxemburg.

El ritme de fotografies carregades va fer un salt quantitatiu el dia 18 quan es va organitzar Wiki Takes Andorra coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni. Es tractava d’una expedició fotogràfica on es van reunir participants catalans i andorrans per fer un recorregut conjunt pel patrimoni cultural andorrà. El temps no va respondre a la petició feta a El Periòdic d’Andorra, «posem-nos guapos que ve Viquipèdia», i algunes localitzacions estan disperses amb un accés no senzill. Justament, del monument que s’han recollit més fotos és la presa i caseta del guarda de Ràmio. S’hi arriba després de caminar una hora per la vall de Madriu, declarada patrimoni de la Humanitat, i mereix un bon descans abans de tornar per cercar altres monuments patrimonials.

Com a resultat, es disposa a la Viquipèdia d’una visió de conjunt del patrimoni cultural, amb alguns elements més populars i d’altres més desconeguts. Des del preromànic a l’arquitectura contemporània, passant per l’arquitectura de granit, amb edificis religiosos, populars i civils, tota una mostra de la història i la cultura d’un país.

Els comentaris estan tancats.