Jornades Europees del Patrimoni

HAStK Tag des offenen Denkmals 2008 Führung

Visita a l'Arxiu Històric de Colònia (Alemanya)


Els monuments són interessants de veure des de l’exterior, però un cop l’any una gran quantitat de monuments obren les portes per descobrir les seves interioritats. Les Jornades Europees del Patrimoni ofereixen a tothom l’oportunitat de conèixer més sobre els monuments de tot Europa fent jornades de portes obertes, visites guiades o moltes altres activitats.

La majoria dels països europeus organitzen les seves Jornades del Patrimoni al mes de setembre oferint una bona oportunitat per fer algunes fotos realment interessants per al concurs i que poden ser més difícils d’aconseguir durant la resta de l’any. Podeu trobar una descripció completa de tots els comitès d’organització amb les dates en que organitzen les seves Jornades del Patrimoni en el lloc web del Consell d’Europa , que les organitza juntament amb la Comissió Europea.

A Andorra està previst pels dies 17 i 18, coincidint amb la gimcana fotogràfica organitzada per la Viquipèdia. A Espanya, el Ministeri de Cultura organitza les Jornades a l’octubre, però des de fa uns anys, a Catalunya s’organitzen també al setembre, entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Aquest any tindrà lloc entre els dies 23 i 25. Vegeu el programa d’activitats i un resum per municipis de monuments interessants per al concurs.

Comproveu les vostres agendes per aprofitar aquesta oportunitat.

Els comentaris estan tancats.